Op excursie

Tijdens Bodem Breed kunt u in de ochtend (10.30 – 12.00) en het eerste deel van de middag (13.00 – 14.30) ‘op excursie’.
De kans is te mooi om te laten liggen. We zijn in Amsterdam; Overhoeks. Tot ongeveer 2000 was dit de Shell in Amsterdam-Noord. Shell heeft toen echter aangegeven haar bedrijfsactiviteiten in Amsterdam anders te willen inrichten op een terrein van 7 ha en niet de eerdere 20 ha. Voor Amsterdam een unieke kans om het terrein te herontwikkelen.
Het terrein heeft een rijke historie, van het Amsterdamse galgenveld tot opgeblazen olie opslag in 1940 om te voorkomen dat de olie in handen van de bezetter zou vallen. Voor de herinrichting komen tal van zaken die besproken worden op Bodem Breed bij elkaar. De gebied inrichting en bodemsanering, hergebruik van grond.
In Amsterdam-Noord zijn verder nog tal van mooie projecten. Er is de Ceuvel waar een in-situ sanering wordt gecombineerd met tijdelijke huisvesting van kunstenaars en creatieve geesten. Helaas is het weer in november geen garantie, maar er valt genoeg te zien en één van de twee rondleiders in het gebied zal u meenemen op een speciale stadswandeling waarin u een andere blik op Amsterdam krijgt dan u wellicht eerder heeft gehad bij de beeldenroute in Amsterdam-Zuid of een wandeling over de wallen.
Gastheren Gaston Dolmans en Jacques de Jong leiden u rond.